top of page

Årets filmer

En kvartett av det vi mener blir høstens fineste Skandinaviske filmer om vinter.

THE BUNCH

Sensus

Siden futten gikk ut av newschool en gang rundt 2010 har svenske The Bunch satt standarden for moderne skikjøring, med sin new wave tilnærming både på snøen og på lerretet. De siste ti årene har de vunnet alt fra SuperUnknown til X-Games til Movie Of The Year på skifilmfestivalen i Annecy, hvor både kjøring og film var i en klasse for seg selv.

Den siste vinteren har gjengen brukt på å produsere A Droned Odyssey sammen med piloten Luke Bredar, regissert av Jens Nilsson. Med særlig fokus på FPV-droner har de laget et organisk stykke kunst som ivaretar sjelen til The Bunch, dog omvandlet til en ny dimensjon. En ny vri på ekstremsport filmet fra luften, med fokus på estetikk, flyt og stemning.

Med:

Pär Hägglund

Emil Granbom

Evelina Nilsson

Magnus Granér

Piper Kunst

Tristen Lilly

Alex Hackel

image_6487327_edited.jpg
AndersVest_Julbo_Topside-50 (1)_edited.jpg

NIKOLAI SCHIRMER

Revenge Of The Topside Boys

Fra rikskanalen til Amerikanske og Franske skifilmgiganter, via Arabisk CNN, og ikke minst på sin egen YouTube-kanal, har Nikolai gjort en karriere ut av å dele eventyrene sine i vinterfjellet. Ofte med livet som innsats, men oftere i skikkelig godt selskap av brettkjøreren Krister Kopala og filmfotografen Joonas Mattila.

Denne filmen er historien om å reise tilbake til drømmesonen, hvor gjengen så vidt unnslapp et enormt snøskred for to år siden. Et forsøk på å møte fjellet på riktig måte, og få revansj.

Med:

Krister Kopala

Joonas Mattila

Nikolai Schirmer

Anders Vestergaard

Lengde: 27 min

SOFIA & JACOB WESTER

Walk The Walk

Jacob Wester er superstjerne sånn som de bare fantes når det kom ut tre filmer i året og gogglene skulle sitte under hjelmen. De siste årene har han imidlertid byttet ut helikopter med skibums-van, og isete X-Games big air med hårete nedkjøringer i norske fjell. 

 

Super Tour teamet har selv bevitnet årets hissigste 360 ut en klippe, og nå kan du det også, i Walk The Walk. En ode til toppturen, produsert av den andre beboeren av skibums-vanen, Sofia Wester Sjöberg. Med gjesteopptredener fra en all stars liste av norske frikjørere de har møtt gjennom en vinter på veien.
 

Med:

Jacob Wester

Trygg Lindkjølen

Emil Leendeerts

Lovisa Rosengren

Evelina Nilsson

Ebba Forsgren

M.f.

4Q3A9197_edited.jpg
enander_o_182613.jpg

HEDVIG WESSEL

Headspace, The Journey Of Hedvig Wessel

Ingen har redefinert skisporten slik Hedvig har gjort de siste tre årene på Freeride World Tour. Enorme backflip til isete landinger, aggressiv kjøring i teknisk terreng, og alltid et smil i målområdet (selv når førsteplassen mirakuløst glipper tre år på rad).

I Headspace tas publikum med på reisen fra kulekjører til toppen av den organiserte frikjøringssporten, og veien videre når hun forlater den til fordel for eventyr langt langt borte fra publikum, kommentatorer og startnummer. Eksperter på sporten, psykologer og nøkkelpersoner i Hedvigs karriere gir et nytt perspektiv på hva som skal til for å fortsette når det føles som om verden faller fra hverandre.

 

bottom of page